Magastalpú Magasszárú Cipő Női Cipők Fehér Platform CQthrsd
Nike Air Zoom Férfi Tenisz Hc Vapor CipöNarancssárga X PZukiTOX

„Univerzumunk összes bolygója közül egyetlen egy táplál életet, ez a bolygó pedig nem más, mint a Föld” – hangzik el a Disneynature dokumentumfilm ajánlójában. Ha szerencsés a néző, akkor néhanapján elcsípheti a televízióban a BBC, Greenlight Media és Discovery Channel produkcióját. A Planet Earth sorozat alapján készült „Earth” című játékfilm hosszúságú dokumentumfilm ismétlésként jelentkezik a tévé képernyőjén.
A 90 perces film lélegzetelállító képekben mutatja be három „család” kényszerből megtett vándorlásait és kegyetlen küzdelmeit a természeti viszontagságokkal szemben.
Földünk egynegyedét sivatag borítja, a Dél afrikai Kalahari sivatagból pedig elefántok seregei vándorolnak az Okavango deltába azért, hogy túléljék a száraz évszakot. A vízért való élet-halál harc több hetes utat követel meg kicsiktől és nagyoktól. Kicsinyeik gyakran lemaradnak a homokviharban, de az elefántok víz iránti igénye oly ösztönösen vezérli őket, hogy néha tudomást sem szereznek arról, hogy „elhagyták” borjaikat. A homokvakság miatt tévelygő elefántbébik helyzetén az sem könnyít, hogy a vándorló állatok nem engedhetik maguknak a pihenőt, hisz a gyakori homokfúvások még lehetetlenné is tehetik a továbbhaladást.
Szívszorító látványt nyújt annak az elefántnak az esete, amelyik tébolyultan, kimerülten és szomjasan követi anyja nyomát, de semmi nem jelzi számára, hogy rossz irányba halad. A természetes szelekció vasfogai elkapták, és nem engedik megmenekülni.

Túlélők, nem maradtak le egymástól a Kalahari homokviharokban. (Fotó: www.imdb.com)

A kétheti vándorlás és több szász kilométeres út után az Okavango delta magát a termékeny paradicsomot jelenti az elefántok számára. Amikor a por találkozik a vízzel, élet indul. A Naptól befolyásolt időjárási viszonyok diktálják a sivatagi állatfajok bioritmusát és életkörülményeit. Gyakran nehéz „szövetséget” alakítanak az oroszlánokkal, akikkel meg kell osztaniuk a delta vizét. Nappal az elefántok uralják a tavat, éjjel viszont az oroszlánoké az uralom, ugyanis lesben állnak és megtámadják utódaikat. Az elefántcsaládok körbeállják borjaikat, hogy megvédjék őket az ökoszisztéma egyik legkegyetlenebb láncszemétől, az oroszlánoktól.

Okavango Delta, a termékeny paradicsom. (Fotó: www.imdb.com)

Nike Air Zoom Férfi Tenisz Hc Vapor CipöNarancssárga X PZukiTOX

A Star Wars-ból ismert James Earl Jones mesélőként személyiséget tulajdonít a dokumentumfilmben szereplő állatoknak, a néző pedig elérzékenyülve drukkol a túlélésükért és megmaradásukért. 2009 áprilisában a Chicago-i Lincoln Park Állatkert jóvoltából minden, az „Earth” filmre megvásárolt, mozijegy mellé ajándékoztak egy apró örökzöld csemetét elültetés céljából. A „Buy a Ticket, Plant a Tree” kampány keretén belül több mint 500 ezer fa került elültetésre.
A „Föld” című film néhány állat karakterére támaszkodva és egy év leforgását végigkövetve viszi el nézőit az Északi sarokról a Délire. Ez az utazás egyszerre nyújt felemelő élményt és megható, durva látványt mindazon állatokról, amelyek évszakról évszakra küzdenek a túlélésért. Összességében a film egy családbarát, véres jelenetektől mentes, fiatalos változat. A kontinensről kontinensre ugráló jelenetekből összekovácsolt történet reális képet ad a természetes reakciókról és ösztönökről.
Ez a vizuális remekmű impozáns módon varázsolja elő az élet csodáját. Érdemes belekukkantani.

Műsor: Earth
Tv csatorna: DIGI Film

 

Adidas ShoestrainersIn Hoops Pink Lyst Women's W Vl PXTOkwZui
A bejegyzés kategóriája: TV Kukkantó
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket *Nike Air Zoom Férfi Tenisz Hc Vapor CipöNarancssárga X PZukiTOX karakterrel jelöljük

*

*

Nike Air Zoom Férfi Tenisz Hc Vapor CipöNarancssárga X PZukiTOX

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Jordan 5 Retro NagykerLifestyle Air Cipő Fiu Nike SGqMpVUz
Nike Air Zoom Férfi Tenisz Hc Vapor CipöNarancssárga X PZukiTOX

Impozáns csoda bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. ryan hozzászólása:

    Ebbe nemcsak belekukkantok hanem meg is nézem Mivel ebbe a kategoriába tartozik én is ajánlok egy dokumentumfilm sorozatot: Human Planet (BBC/Discovery Ch.)

  2. Nike Air Zoom Férfi Tenisz Hc Vapor CipöNarancssárga X PZukiTOX