2019. március 13. Szerda Ajtony, KrisztiánNike Lifestyle Cipők Internationalist 200 Lthr W 859549 Barna Mid PXO08nkw
Adidas SkateboardingZumiez SkateboardingZumiez Adidas Adidas SkateboardingZumiez Adidas Adidas SkateboardingZumiez Adidas SkateboardingZumiez SkateboardingZumiez wPXN0O8nZk
/ 2019. 02. 11.
Tobb Vatera Nike ÁrakAkciókVásárlás Olcsón hu Kutyaruha f6yYvgb7

Kedvezően értékelik a bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek

A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatásának adatai szerint a megkérdezettek 73 százalékának kedvező véleménye van Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelőjéről és a bejelentett intézkedésekről.

Az elemzőcég közleményében azt írta, hogy az ötszáz fő megkérdezésével végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 35 százaléka a hírekben hallott vagy olvasott a miniszterelnök évértékelő beszédéről, további egynegyedük a közvetítést is figyelemmel kísérte, míg 40 százalék nem nézte a beszédet és nem is hallott az elhangzottakról.

Azok többsége, akik figyelemmel kísérték az évértékelőt, vagy értesültek róla a híradásokban, kifejezetten pozitív véleménnyel voltak a beszédről; 57 százalék teljes mértékben kedvező, 16 százalék inkább kedvező véleményt formált róla, és csak 19 százalék nyilatkozott negatívan.

A kutatás alapján a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek jelentős többsége üdvözli. A családvédelmi akcióterv elemei közül a legmagasabb támogatottsága a bölcsődei ellátás kiteljesítésének van, amellyel a válaszadók 94 százaléka értett egyet. A megkérdezettek 92 százaléka támogatja a csok kiterjesztését használt lakásokra is, 88 százalék üdvözli a nagyszülői gyed bevezetését, 87 százalék pedig a nagycsaládosoknak szóló jelzáloghitel-támogatást.

Hasonlóan magas az egyetértés a fiatal házasoknak szánt 10 milliós kedvezményes kölcsönnel (84 százalék), a négygyermekes nők szja-mentességével (78 százalék) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával (77 százalék). A középiskolások külföldi nyelvtanulásának támogatását a válaszadók 90 százaléka támogatta. A beszéd más elemeit, üzeneteit is kedvezően fogadták a válaszadók. Jelentős többségük (93 százalék) osztja a miniszterelnök nézeteit azzal kapcsolatban, hogy bevándorlók helyett magyar gyermekek születésére van szükség a népességfogyás megállításának érdekében.

Emellett a kutatásban résztvevők többsége (60 százaléka) egyetért azzal az állítással, amely szerint a soron következő európai parlamenti választások tétje az, hogy sikerül-e megállítani Brüsszel bevándorláspárti politikáját – olvasható a Századvég közleményében.

A Századvég közgazdásza szerint a bejelentett támogatásoknak erős demográfiai céljuk van, de gazdaságélénkítő lépések is szerepelnek közöttük. Regős Gábor az M1 csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik. A közgazdász elmondta, hogy az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti. A nagycsaládosok autóvásárlási programja pedig a belső keresletet javíthatja.

A témáról korábban itt , itt és itt írtunk.

Férfi OlcsóZx Adidas Cipő Flux Webshop Adv Krém 5R34AjL

(MTI)

Wremer Ii Kinder Adidas Havoc Sport Birkózás Crossfit 0wOPk8n
Címkék:

Nike Lifestyle Cipők Internationalist 200 Lthr W 859549 Barna Mid PXO08nkw

Legfrissebb
Nike Lifestyle Cipők Internationalist 200 Lthr W 859549 Barna Mid PXO08nkw Edzőcipő Wmns Flex Nike CipőÁltalános Essential Tr LtrNői rxdCtBoshQ
Nike Lifestyle Cipők Internationalist 200 Lthr W 859549 Barna Mid PXO08nkw
Nike Lifestyle Cipők Internationalist 200 Lthr W 859549 Barna Mid PXO08nkw
Nike Lifestyle Cipők Internationalist 200 Lthr W 859549 Barna Mid PXO08nkw
Nike Air And One Casual P20 Men Sneaker Women Force 1 Shoes rBWdoCxe
Legolvasottabb cikkek
Dőlő LábAlacsony StabilPronálóBefelé Dőlő Lábboltozatra Lábboltozatra LábAlacsony StabilPronálóBefelé OiTPukXZ
Kövess minket a FB-on!
010 Leather Tiempo Tf Foci Genio Férfi The Cipő 631284 Nike PkZOiuTX
Nike Lifestyle Cipők Internationalist 200 Lthr W 859549 Barna Mid PXO08nkw