2019. március 13. Szerda Ajtony, KrisztiánKeress Az On Eredeti Nike Hogyan Márkás Sportcipőket vnwmN80O
Férfi Kosárlabda Cipő Nike Versatile Air j534qALR
/ 2019. 02. 11.
Szaru Hirdetések Keres PestKistarcsaMagas Cipo Kínál wOPikZTlXu

Kedvezően értékelik a bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek

A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatásának adatai szerint a megkérdezettek 73 százalékának kedvező véleménye van Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelőjéről és a bejelentett intézkedésekről.

Az elemzőcég közleményében azt írta, hogy az ötszáz fő megkérdezésével végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 35 százaléka a hírekben hallott vagy olvasott a miniszterelnök évértékelő beszédéről, további egynegyedük a közvetítést is figyelemmel kísérte, míg 40 százalék nem nézte a beszédet és nem is hallott az elhangzottakról.

Azok többsége, akik figyelemmel kísérték az évértékelőt, vagy értesültek róla a híradásokban, kifejezetten pozitív véleménnyel voltak a beszédről; 57 százalék teljes mértékben kedvező, 16 százalék inkább kedvező véleményt formált róla, és csak 19 százalék nyilatkozott negatívan.

A kutatás alapján a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek jelentős többsége üdvözli. A családvédelmi akcióterv elemei közül a legmagasabb támogatottsága a bölcsődei ellátás kiteljesítésének van, amellyel a válaszadók 94 százaléka értett egyet. A megkérdezettek 92 százaléka támogatja a csok kiterjesztését használt lakásokra is, 88 százalék üdvözli a nagyszülői gyed bevezetését, 87 százalék pedig a nagycsaládosoknak szóló jelzáloghitel-támogatást.

Hasonlóan magas az egyetértés a fiatal házasoknak szánt 10 milliós kedvezményes kölcsönnel (84 százalék), a négygyermekes nők szja-mentességével (78 százalék) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával (77 százalék). A középiskolások külföldi nyelvtanulásának támogatását a válaszadók 90 százaléka támogatta. A beszéd más elemeit, üzeneteit is kedvezően fogadták a válaszadók. Jelentős többségük (93 százalék) osztja a miniszterelnök nézeteit azzal kapcsolatban, hogy bevándorlók helyett magyar gyermekek születésére van szükség a népességfogyás megállításának érdekében.

Emellett a kutatásban résztvevők többsége (60 százaléka) egyetért azzal az állítással, amely szerint a soron következő európai parlamenti választások tétje az, hogy sikerül-e megállítani Brüsszel bevándorláspárti politikáját – olvasható a Századvég közleményében.

A Századvég közgazdásza szerint a bejelentett támogatásoknak erős demográfiai céljuk van, de gazdaságélénkítő lépések is szerepelnek közöttük. Regős Gábor az M1 csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik. A közgazdász elmondta, hogy az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti. A nagycsaládosok autóvásárlási programja pedig a belső keresletet javíthatja.

A témáról korábban itt , itt és itt írtunk.

SportFitnesz Adidas ÁrakAkciókVásárlás hu Vatera Olcsón T1J5FKcul3

(MTI)

Futócipő Nike Fekete Cipő Run Roshe Férfi srCtQhd
Címkék:

Keress Az On Eredeti Nike Hogyan Márkás Sportcipőket vnwmN80O

Legfrissebb
Keress Az On Eredeti Nike Hogyan Márkás Sportcipőket vnwmN80O 2018 Zoom 35 Utcai Nike Pegasus Cipő Edző Turbo Futócipő 5A3RqcS4jL
Keress Az On Eredeti Nike Hogyan Márkás Sportcipőket vnwmN80O
Keress Az On Eredeti Nike Hogyan Márkás Sportcipőket vnwmN80O
Keress Az On Eredeti Nike Hogyan Márkás Sportcipőket vnwmN80O
Performance Utcai Cipő Webáruház Fortarun Cipok Dy Adidas Mickey hu 1JFlKc Khakizöld Nike Olcsón Férfi Cipő Low Lupinek Flyknit Utcai Y9DH2WEI
Kövess minket a FB-on!
Cipő Adidas Tervezés Superstar Gajkfuxg Férfi Szakmai Originals zGSUqVMp
Keress Az On Eredeti Nike Hogyan Márkás Sportcipőket vnwmN80O