2019. március 13. Szerda Ajtony, KrisztiánChek Women's Shoes Nike BlackwhiteSport Rn 2016 Running Flex qSUVpzM
Lauren Train100 19 190 VásárlásRalph Officeshoes Fekete Cipő odxBrWCe
/ 2019. 02. 11.
Sneakers Női Adidas Continental J CipőFehér Originals 80 F99787 thsrCQd

Kedvezően értékelik a bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek

A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatásának adatai szerint a megkérdezettek 73 százalékának kedvező véleménye van Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelőjéről és a bejelentett intézkedésekről.

Az elemzőcég közleményében azt írta, hogy az ötszáz fő megkérdezésével végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 35 százaléka a hírekben hallott vagy olvasott a miniszterelnök évértékelő beszédéről, további egynegyedük a közvetítést is figyelemmel kísérte, míg 40 százalék nem nézte a beszédet és nem is hallott az elhangzottakról.

Azok többsége, akik figyelemmel kísérték az évértékelőt, vagy értesültek róla a híradásokban, kifejezetten pozitív véleménnyel voltak a beszédről; 57 százalék teljes mértékben kedvező, 16 százalék inkább kedvező véleményt formált róla, és csak 19 százalék nyilatkozott negatívan.

A kutatás alapján a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek jelentős többsége üdvözli. A családvédelmi akcióterv elemei közül a legmagasabb támogatottsága a bölcsődei ellátás kiteljesítésének van, amellyel a válaszadók 94 százaléka értett egyet. A megkérdezettek 92 százaléka támogatja a csok kiterjesztését használt lakásokra is, 88 százalék üdvözli a nagyszülői gyed bevezetését, 87 százalék pedig a nagycsaládosoknak szóló jelzáloghitel-támogatást.

Hasonlóan magas az egyetértés a fiatal házasoknak szánt 10 milliós kedvezményes kölcsönnel (84 százalék), a négygyermekes nők szja-mentességével (78 százalék) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával (77 százalék). A középiskolások külföldi nyelvtanulásának támogatását a válaszadók 90 százaléka támogatta. A beszéd más elemeit, üzeneteit is kedvezően fogadták a válaszadók. Jelentős többségük (93 százalék) osztja a miniszterelnök nézeteit azzal kapcsolatban, hogy bevándorlók helyett magyar gyermekek születésére van szükség a népességfogyás megállításának érdekében.

Emellett a kutatásban résztvevők többsége (60 százaléka) egyetért azzal az állítással, amely szerint a soron következő európai parlamenti választások tétje az, hogy sikerül-e megállítani Brüsszel bevándorláspárti politikáját – olvasható a Századvég közleményében.

A Századvég közgazdásza szerint a bejelentett támogatásoknak erős demográfiai céljuk van, de gazdaságélénkítő lépések is szerepelnek közöttük. Regős Gábor az M1 csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik. A közgazdász elmondta, hogy az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti. A nagycsaládosok autóvásárlási programja pedig a belső keresletet javíthatja.

A témáról korábban itt , itt és itt írtunk.

Nike 39 Stoplis 45 Barcelona Focicipő Magasszárú Mercurial Superfly TwkulOPXZi

(MTI)

Cipő Értékesítés Superstar Csökkentett Csinos Női Adidas Eladó Cipők vm0Nnw8
Címkék:

Chek Women's Shoes Nike BlackwhiteSport Rn 2016 Running Flex qSUVpzM

Legfrissebb
Chek Women's Shoes Nike BlackwhiteSport Rn 2016 Running Flex qSUVpzM Gyerek Imac Női Cipő 74404013 107010 Cipő1 hu FérfiÉs lKF1Jc
Chek Women's Shoes Nike BlackwhiteSport Rn 2016 Running Flex qSUVpzM
Chek Women's Shoes Nike BlackwhiteSport Rn 2016 Running Flex qSUVpzM
Chek Women's Shoes Nike BlackwhiteSport Rn 2016 Running Flex qSUVpzM
Flight Nyersbőr 4 NikeJordan Kosárlabda Origin CipőHamuszürke TlFcJuK13
Legolvasottabb cikkek
Best In April 2019 Shoes Crossfit 10 Nike Reviewed I76Ybgyfv
Kövess minket a FB-on!
Bb1280 Cipő Férfi Online Adidas Haven Eladó Conavyftwwhtcgrani thQdxsrC
Chek Women's Shoes Nike BlackwhiteSport Rn 2016 Running Flex qSUVpzM