2019. március 13. Szerda Ajtony, KrisztiánEladó 270 Nike Webáruház nike Fehér És Air Max Cipő Fekete sxBdChQrto
Cipő Gyerek Adidas Gyerek Cipő Belső Talphossz Adidas Juc1FTK3l5
/ 2019. 02. 11.
Adidas SzürkeBaba Online Mickey Fortarun Mouse Disney SUMpVz

Kedvezően értékelik a bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek

A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatásának adatai szerint a megkérdezettek 73 százalékának kedvező véleménye van Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelőjéről és a bejelentett intézkedésekről.

Az elemzőcég közleményében azt írta, hogy az ötszáz fő megkérdezésével végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 35 százaléka a hírekben hallott vagy olvasott a miniszterelnök évértékelő beszédéről, további egynegyedük a közvetítést is figyelemmel kísérte, míg 40 százalék nem nézte a beszédet és nem is hallott az elhangzottakról.

Azok többsége, akik figyelemmel kísérték az évértékelőt, vagy értesültek róla a híradásokban, kifejezetten pozitív véleménnyel voltak a beszédről; 57 százalék teljes mértékben kedvező, 16 százalék inkább kedvező véleményt formált róla, és csak 19 százalék nyilatkozott negatívan.

A kutatás alapján a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek jelentős többsége üdvözli. A családvédelmi akcióterv elemei közül a legmagasabb támogatottsága a bölcsődei ellátás kiteljesítésének van, amellyel a válaszadók 94 százaléka értett egyet. A megkérdezettek 92 százaléka támogatja a csok kiterjesztését használt lakásokra is, 88 százalék üdvözli a nagyszülői gyed bevezetését, 87 százalék pedig a nagycsaládosoknak szóló jelzáloghitel-támogatást.

Hasonlóan magas az egyetértés a fiatal házasoknak szánt 10 milliós kedvezményes kölcsönnel (84 százalék), a négygyermekes nők szja-mentességével (78 százalék) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával (77 százalék). A középiskolások külföldi nyelvtanulásának támogatását a válaszadók 90 százaléka támogatta. A beszéd más elemeit, üzeneteit is kedvezően fogadták a válaszadók. Jelentős többségük (93 százalék) osztja a miniszterelnök nézeteit azzal kapcsolatban, hogy bevándorlók helyett magyar gyermekek születésére van szükség a népességfogyás megállításának érdekében.

Emellett a kutatásban résztvevők többsége (60 százaléka) egyetért azzal az állítással, amely szerint a soron következő európai parlamenti választások tétje az, hogy sikerül-e megállítani Brüsszel bevándorláspárti politikáját – olvasható a Századvég közleményében.

A Századvég közgazdásza szerint a bejelentett támogatásoknak erős demográfiai céljuk van, de gazdaságélénkítő lépések is szerepelnek közöttük. Regős Gábor az M1 csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik. A közgazdász elmondta, hogy az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti. A nagycsaládosok autóvásárlási programja pedig a belső keresletet javíthatja.

A témáról korábban itt , itt és itt írtunk.

Mid Shoes Nike 3gsSkate Skateboarding Mavrk Navygamma Armory wO8n0kP

(MTI)

Cipő Experience 001 7 Férfi Noirblancblanc Nike Rn 908985 Flex YgIf76vbmy
Címkék:

Eladó 270 Nike Webáruház nike Fehér És Air Max Cipő Fekete sxBdChQrto

Legfrissebb
Eladó 270 Nike Webáruház nike Fehér És Air Max Cipő Fekete sxBdChQrto Bolt Divat Edzőcipők Nike Cipő Férfi Rövid Szárú PTOZwkXiu
Eladó 270 Nike Webáruház nike Fehér És Air Max Cipő Fekete sxBdChQrto
Eladó 270 Nike Webáruház nike Fehér És Air Max Cipő Fekete sxBdChQrto
Eladó 270 Nike Webáruház nike Fehér És Air Max Cipő Fekete sxBdChQrto
Lunarsolo 2 Cipő Szellőztető 2018new Nike Fény Futó Cipők Rg7qp6npw mNnv8w0
Legolvasottabb cikkek
Flux 23 Zx Adidas Techfit Cipőb2493244 Akció Debrecen rxBoQedCW
Kövess minket a FB-on!
Outlet Webshop Dunk Sky Ár OlcsónCipő High Nike e9b2YWEHID
Eladó 270 Nike Webáruház nike Fehér És Air Max Cipő Fekete sxBdChQrto