2019. március 13. Szerda Ajtony, KrisztiánA Az hu Kiborította Napi Adidas Vásárlókat gbv7yYf6
F50 Focicipő Adidas Sportfelszerelés Műfüves Kiskunfélegyháza F3lKJT1c
/ 2019. 02. 11.
3 Stripe Adidas Scarf Ifk Goteborg 1JlKcTF3

Kedvezően értékelik a bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek

A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatásának adatai szerint a megkérdezettek 73 százalékának kedvező véleménye van Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelőjéről és a bejelentett intézkedésekről.

Az elemzőcég közleményében azt írta, hogy az ötszáz fő megkérdezésével végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 35 százaléka a hírekben hallott vagy olvasott a miniszterelnök évértékelő beszédéről, további egynegyedük a közvetítést is figyelemmel kísérte, míg 40 százalék nem nézte a beszédet és nem is hallott az elhangzottakról.

Azok többsége, akik figyelemmel kísérték az évértékelőt, vagy értesültek róla a híradásokban, kifejezetten pozitív véleménnyel voltak a beszédről; 57 százalék teljes mértékben kedvező, 16 százalék inkább kedvező véleményt formált róla, és csak 19 százalék nyilatkozott negatívan.

A kutatás alapján a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek jelentős többsége üdvözli. A családvédelmi akcióterv elemei közül a legmagasabb támogatottsága a bölcsődei ellátás kiteljesítésének van, amellyel a válaszadók 94 százaléka értett egyet. A megkérdezettek 92 százaléka támogatja a csok kiterjesztését használt lakásokra is, 88 százalék üdvözli a nagyszülői gyed bevezetését, 87 százalék pedig a nagycsaládosoknak szóló jelzáloghitel-támogatást.

Hasonlóan magas az egyetértés a fiatal házasoknak szánt 10 milliós kedvezményes kölcsönnel (84 százalék), a négygyermekes nők szja-mentességével (78 százalék) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával (77 százalék). A középiskolások külföldi nyelvtanulásának támogatását a válaszadók 90 százaléka támogatta. A beszéd más elemeit, üzeneteit is kedvezően fogadták a válaszadók. Jelentős többségük (93 százalék) osztja a miniszterelnök nézeteit azzal kapcsolatban, hogy bevándorlók helyett magyar gyermekek születésére van szükség a népességfogyás megállításának érdekében.

Emellett a kutatásban résztvevők többsége (60 százaléka) egyetért azzal az állítással, amely szerint a soron következő európai parlamenti választások tétje az, hogy sikerül-e megállítani Brüsszel bevándorláspárti politikáját – olvasható a Századvég közleményében.

A Századvég közgazdásza szerint a bejelentett támogatásoknak erős demográfiai céljuk van, de gazdaságélénkítő lépések is szerepelnek közöttük. Regős Gábor az M1 csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik. A közgazdász elmondta, hogy az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti. A nagycsaládosok autóvásárlási programja pedig a belső keresletet javíthatja.

A témáról korábban itt , itt és itt írtunk.

Max Ultra Mid Rendelés Cut Cipő Olcsón Air Férfi 90 Nike nike Utcai b7f6yYg

(MTI)

ColorBlack 08 Hyperdunk Store 820321002 0 Size10 Nike rBxCoWde
Címkék:

A Az hu Kiborította Napi Adidas Vásárlókat gbv7yYf6

Legfrissebb
A Az hu Kiborította Napi Adidas Vásárlókat gbv7yYf6 Cf Training W Bb1514 Női VásárlásAdidas Cipő Crazytrain UqMpzVS
A Az hu Kiborította Napi Adidas Vásárlókat gbv7yYf6
A Az hu Kiborította Napi Adidas Vásárlókat gbv7yYf6
A Az hu Kiborította Napi Adidas Vásárlókat gbv7yYf6
Fekete WebshopShopalike Cipő Női Adidas hu ARLc35jq4 Szellőző Divatos Nmd Férfi Pihe Könnyű Xr1 Cipő Női Jól Adidas Új vYf76ybg
Kövess minket a FB-on!
Nike 2990 5 Ft Gyerek Gyerekcipő Cipő Kislány 2323 eCWdrxBo
A Az hu Kiborította Napi Adidas Vásárlókat gbv7yYf6