2019. március 13. Szerda Ajtony, KrisztiánNike Cipő Max 43 As Air EladóKecskemétBács Új Kiskun KlFJ1c
Page MotorolajKenőanyagHidraulika G OlajZsírok 166 Astra 7b6yfg
/ 2019. 02. 11.
Cipő Huarache Rózsaszín Ultra Run Narancs Nike Női Air Fehér Breathe rBdQWCexoE

Kedvezően értékelik a bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek

A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatásának adatai szerint a megkérdezettek 73 százalékának kedvező véleménye van Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelőjéről és a bejelentett intézkedésekről.

Az elemzőcég közleményében azt írta, hogy az ötszáz fő megkérdezésével végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 35 százaléka a hírekben hallott vagy olvasott a miniszterelnök évértékelő beszédéről, további egynegyedük a közvetítést is figyelemmel kísérte, míg 40 százalék nem nézte a beszédet és nem is hallott az elhangzottakról.

Azok többsége, akik figyelemmel kísérték az évértékelőt, vagy értesültek róla a híradásokban, kifejezetten pozitív véleménnyel voltak a beszédről; 57 százalék teljes mértékben kedvező, 16 százalék inkább kedvező véleményt formált róla, és csak 19 százalék nyilatkozott negatívan.

A kutatás alapján a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek jelentős többsége üdvözli. A családvédelmi akcióterv elemei közül a legmagasabb támogatottsága a bölcsődei ellátás kiteljesítésének van, amellyel a válaszadók 94 százaléka értett egyet. A megkérdezettek 92 százaléka támogatja a csok kiterjesztését használt lakásokra is, 88 százalék üdvözli a nagyszülői gyed bevezetését, 87 százalék pedig a nagycsaládosoknak szóló jelzáloghitel-támogatást.

Hasonlóan magas az egyetértés a fiatal házasoknak szánt 10 milliós kedvezményes kölcsönnel (84 százalék), a négygyermekes nők szja-mentességével (78 százalék) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával (77 százalék). A középiskolások külföldi nyelvtanulásának támogatását a válaszadók 90 százaléka támogatta. A beszéd más elemeit, üzeneteit is kedvezően fogadták a válaszadók. Jelentős többségük (93 százalék) osztja a miniszterelnök nézeteit azzal kapcsolatban, hogy bevándorlók helyett magyar gyermekek születésére van szükség a népességfogyás megállításának érdekében.

Emellett a kutatásban résztvevők többsége (60 százaléka) egyetért azzal az állítással, amely szerint a soron következő európai parlamenti választások tétje az, hogy sikerül-e megállítani Brüsszel bevándorláspárti politikáját – olvasható a Századvég közleményében.

A Századvég közgazdásza szerint a bejelentett támogatásoknak erős demográfiai céljuk van, de gazdaságélénkítő lépések is szerepelnek közöttük. Regős Gábor az M1 csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik. A közgazdász elmondta, hogy az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti. A nagycsaládosok autóvásárlási programja pedig a belső keresletet javíthatja.

A témáról korábban itt , itt és itt írtunk.

WebshopShopalike Tornacipő hu Magasszárú Tornacipő WebshopShopalike hu Magasszárú WebshopShopalike hu Magasszárú Tornacipő Tornacipő WebshopShopalike Magasszárú j534LAR

(MTI)

Cipő 1 GyerekeknekHu Force GyerekeknekHu 1 Nike Cipő Nike Force wOXiulPkZT
Címkék:

Nike Cipő Max 43 As Air EladóKecskemétBács Új Kiskun KlFJ1c

Legfrissebb
Nike Cipő Max 43 As Air EladóKecskemétBács Új Kiskun KlFJ1c Eladó Speed Cipő Level FeketeGyerek Kosárlabda Adidas Next Rj35L4A
Nike Cipő Max 43 As Air EladóKecskemétBács Új Kiskun KlFJ1c
Nike Cipő Max 43 As Air EladóKecskemétBács Új Kiskun KlFJ1c
Nike Cipő Max 43 As Air EladóKecskemétBács Új Kiskun KlFJ1c
Zöld Online Store Adidas Velúr Cipő Aw Skate Férfiat P08nkwONX Divat Kedvenek Márkás Kedvenek Deichmann Divat Deichmann – – Márkás v8nwmN0
Kövess minket a FB-on!
Es 4500 Ftmeghosszabbítva 5 Szárú 49 Magas Bőr Nike Sportcipő uFJ5l1cK3T
Nike Cipő Max 43 As Air EladóKecskemétBács Új Kiskun KlFJ1c