2019. március 13. Szerda Ajtony, KrisztiánNike Classic Hungary Női Platinafehér Cortez Nylon Utcai Cipő zSMVpUq
9 Originals Adidas Cipö Extaball 5 Utcai Férfi Cipők Bb0692 2017 W doErxBWCQe
/ 2019. 02. 11.
Gyerek Adidas FérfiNői És Cipő Cipő1 hu Webáruház Neo R34LA5jq

Kedvezően értékelik a bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek

A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatásának adatai szerint a megkérdezettek 73 százalékának kedvező véleménye van Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelőjéről és a bejelentett intézkedésekről.

Az elemzőcég közleményében azt írta, hogy az ötszáz fő megkérdezésével végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 35 százaléka a hírekben hallott vagy olvasott a miniszterelnök évértékelő beszédéről, további egynegyedük a közvetítést is figyelemmel kísérte, míg 40 százalék nem nézte a beszédet és nem is hallott az elhangzottakról.

Azok többsége, akik figyelemmel kísérték az évértékelőt, vagy értesültek róla a híradásokban, kifejezetten pozitív véleménnyel voltak a beszédről; 57 százalék teljes mértékben kedvező, 16 százalék inkább kedvező véleményt formált róla, és csak 19 százalék nyilatkozott negatívan.

A kutatás alapján a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek jelentős többsége üdvözli. A családvédelmi akcióterv elemei közül a legmagasabb támogatottsága a bölcsődei ellátás kiteljesítésének van, amellyel a válaszadók 94 százaléka értett egyet. A megkérdezettek 92 százaléka támogatja a csok kiterjesztését használt lakásokra is, 88 százalék üdvözli a nagyszülői gyed bevezetését, 87 százalék pedig a nagycsaládosoknak szóló jelzáloghitel-támogatást.

Hasonlóan magas az egyetértés a fiatal házasoknak szánt 10 milliós kedvezményes kölcsönnel (84 százalék), a négygyermekes nők szja-mentességével (78 százalék) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával (77 százalék). A középiskolások külföldi nyelvtanulásának támogatását a válaszadók 90 százaléka támogatta. A beszéd más elemeit, üzeneteit is kedvezően fogadták a válaszadók. Jelentős többségük (93 százalék) osztja a miniszterelnök nézeteit azzal kapcsolatban, hogy bevándorlók helyett magyar gyermekek születésére van szükség a népességfogyás megállításának érdekében.

Emellett a kutatásban résztvevők többsége (60 százaléka) egyetért azzal az állítással, amely szerint a soron következő európai parlamenti választások tétje az, hogy sikerül-e megállítani Brüsszel bevándorláspárti politikáját – olvasható a Századvég közleményében.

A Századvég közgazdásza szerint a bejelentett támogatásoknak erős demográfiai céljuk van, de gazdaságélénkítő lépések is szerepelnek közöttük. Regős Gábor az M1 csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik. A közgazdász elmondta, hogy az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti. A nagycsaládosok autóvásárlási programja pedig a belső keresletet javíthatja.

A témáról korábban itt , itt és itt írtunk.

Stacked Stock 2017 October 15 Malaysia Now Nike Photoedit Johor xCeBord

(MTI)

Jordan Og Air Rendelés 1 Magasszárú Retro Online Lány Cipő Yf6gI7ybv
Címkék:

Nike Classic Hungary Női Platinafehér Cortez Nylon Utcai Cipő zSMVpUq

Legfrissebb
Nike Classic Hungary Női Platinafehér Cortez Nylon Utcai Cipő zSMVpUq Tornacipők Adidas Vászon Női Extra Csipke ÁrakAkciókVásárlás nPO08wk
Nike Classic Hungary Női Platinafehér Cortez Nylon Utcai Cipő zSMVpUq
Nike Classic Hungary Női Platinafehér Cortez Nylon Utcai Cipő zSMVpUq
Nike Classic Hungary Női Platinafehér Cortez Nylon Utcai Cipő zSMVpUq
Los Cipő Férfi Webáruház S75994 Angeles Utcai Adidas mNPv0Oy8wn
Legolvasottabb cikkek
Cipő 14 Originals Adidas Olcsón Eladó 8 Swift Fiu Run HE9YW2ID
Kövess minket a FB-on!
Női ÚjOlcsón Eladó1129398 Nike Air Classic Cipők Max Bw b7gvY6yf
Nike Classic Hungary Női Platinafehér Cortez Nylon Utcai Cipő zSMVpUq