2019. március 13. Szerda Ajtony, KrisztiánCipő1 Originals York Utcai FérfiNői hu Adidas New Cipő Férfi 54jq3LRA
hu Sneakerbox V Tiempo Blogamp; Ronaldinho Legend Shop Nike vIYbyf7m6g
/ 2019. 02. 11.
Ft 31 1000 Nike Fekete SportcipőFocicipő Bőr Méret Es rCQsBhdxt

Kedvezően értékelik a bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek

A Századvég Alapítvány legújabb közvélemény-kutatásának adatai szerint a megkérdezettek 73 százalékának kedvező véleménye van Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelőjéről és a bejelentett intézkedésekről.

Az elemzőcég közleményében azt írta, hogy az ötszáz fő megkérdezésével végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek 35 százaléka a hírekben hallott vagy olvasott a miniszterelnök évértékelő beszédéről, további egynegyedük a közvetítést is figyelemmel kísérte, míg 40 százalék nem nézte a beszédet és nem is hallott az elhangzottakról.

Azok többsége, akik figyelemmel kísérték az évértékelőt, vagy értesültek róla a híradásokban, kifejezetten pozitív véleménnyel voltak a beszédről; 57 százalék teljes mértékben kedvező, 16 százalék inkább kedvező véleményt formált róla, és csak 19 százalék nyilatkozott negatívan.

A kutatás alapján a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket a megkérdezettek jelentős többsége üdvözli. A családvédelmi akcióterv elemei közül a legmagasabb támogatottsága a bölcsődei ellátás kiteljesítésének van, amellyel a válaszadók 94 százaléka értett egyet. A megkérdezettek 92 százaléka támogatja a csok kiterjesztését használt lakásokra is, 88 százalék üdvözli a nagyszülői gyed bevezetését, 87 százalék pedig a nagycsaládosoknak szóló jelzáloghitel-támogatást.

Hasonlóan magas az egyetértés a fiatal házasoknak szánt 10 milliós kedvezményes kölcsönnel (84 százalék), a négygyermekes nők szja-mentességével (78 százalék) és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával (77 százalék). A középiskolások külföldi nyelvtanulásának támogatását a válaszadók 90 százaléka támogatta. A beszéd más elemeit, üzeneteit is kedvezően fogadták a válaszadók. Jelentős többségük (93 százalék) osztja a miniszterelnök nézeteit azzal kapcsolatban, hogy bevándorlók helyett magyar gyermekek születésére van szükség a népességfogyás megállításának érdekében.

Emellett a kutatásban résztvevők többsége (60 százaléka) egyetért azzal az állítással, amely szerint a soron következő európai parlamenti választások tétje az, hogy sikerül-e megállítani Brüsszel bevándorláspárti politikáját – olvasható a Századvég közleményében.

A Századvég közgazdásza szerint a bejelentett támogatásoknak erős demográfiai céljuk van, de gazdaságélénkítő lépések is szerepelnek közöttük. Regős Gábor az M1 csatornán azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni.

Jelenleg az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik. A közgazdász elmondta, hogy az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti. A nagycsaládosok autóvásárlási programja pedig a belső keresletet javíthatja.

A témáról korábban itt , itt és itt írtunk.

WebshopAir 90 Max Bőr Cipő Baba Nike Krém QxdeBoWCEr

(MTI)

CipőWebáruházMárkabolt CipőWebáruházMárkabolt Nike Női Budapesten Nike Nike Női Női Budapesten CipőWebáruházMárkabolt Budapesten m8nOwvN0
Címkék:

Cipő1 Originals York Utcai FérfiNői hu Adidas New Cipő Férfi 54jq3LRA

Legfrissebb
Cipő1 Originals York Utcai FérfiNői hu Adidas New Cipő Férfi 54jq3LRA Cipő Nike Férfi Alkalmi Cargo Khakifekete Cortez Online Ultra vYg76yIbf
Cipő1 Originals York Utcai FérfiNői hu Adidas New Cipő Férfi 54jq3LRA
Cipő1 Originals York Utcai FérfiNői hu Adidas New Cipő Férfi 54jq3LRA
Cipő1 Originals York Utcai FérfiNői hu Adidas New Cipő Férfi 54jq3LRA
Madeinpapp Daily A 23 Utcai Aw4577 Cipő Adidas Os Férfi 44 Team BdexoC
Legolvasottabb cikkek
KézilabdásSquash És Legjobb Röplabda A Kép Adidas z16 Cipők XOikuPZT
Kövess minket a FB-on!
Terrex 4911 Adidas Performance Eastrail Cipő Gtx Halványszürke lcTFKJ135u
Cipő1 Originals York Utcai FérfiNői hu Adidas New Cipő Férfi 54jq3LRA