Air Női Cipő Cipö Világhírű 90 F11idmqn Ruházat Nike Utcai Wmns Max n0wOP8kXN
Cln Glami Classic Cipő Complere Gyerek Royal hu Reebok htsrdQ

„Univerzumunk összes bolygója közül egyetlen egy táplál életet, ez a bolygó pedig nem más, mint a Föld” – hangzik el a Disneynature dokumentumfilm ajánlójában. Ha szerencsés a néző, akkor néhanapján elcsípheti a televízióban a BBC, Greenlight Media és Discovery Channel produkcióját. A Planet Earth sorozat alapján készült „Earth” című játékfilm hosszúságú dokumentumfilm ismétlésként jelentkezik a tévé képernyőjén.
A 90 perces film lélegzetelállító képekben mutatja be három „család” kényszerből megtett vándorlásait és kegyetlen küzdelmeit a természeti viszontagságokkal szemben.
Földünk egynegyedét sivatag borítja, a Dél afrikai Kalahari sivatagból pedig elefántok seregei vándorolnak az Okavango deltába azért, hogy túléljék a száraz évszakot. A vízért való élet-halál harc több hetes utat követel meg kicsiktől és nagyoktól. Kicsinyeik gyakran lemaradnak a homokviharban, de az elefántok víz iránti igénye oly ösztönösen vezérli őket, hogy néha tudomást sem szereznek arról, hogy „elhagyták” borjaikat. A homokvakság miatt tévelygő elefántbébik helyzetén az sem könnyít, hogy a vándorló állatok nem engedhetik maguknak a pihenőt, hisz a gyakori homokfúvások még lehetetlenné is tehetik a továbbhaladást.
Szívszorító látványt nyújt annak az elefántnak az esete, amelyik tébolyultan, kimerülten és szomjasan követi anyja nyomát, de semmi nem jelzi számára, hogy rossz irányba halad. A természetes szelekció vasfogai elkapták, és nem engedik megmenekülni.

Túlélők, nem maradtak le egymástól a Kalahari homokviharokban. (Fotó: www.imdb.com)

A kétheti vándorlás és több szász kilométeres út után az Okavango delta magát a termékeny paradicsomot jelenti az elefántok számára. Amikor a por találkozik a vízzel, élet indul. A Naptól befolyásolt időjárási viszonyok diktálják a sivatagi állatfajok bioritmusát és életkörülményeit. Gyakran nehéz „szövetséget” alakítanak az oroszlánokkal, akikkel meg kell osztaniuk a delta vizét. Nappal az elefántok uralják a tavat, éjjel viszont az oroszlánoké az uralom, ugyanis lesben állnak és megtámadják utódaikat. Az elefántcsaládok körbeállják borjaikat, hogy megvédjék őket az ökoszisztéma egyik legkegyetlenebb láncszemétől, az oroszlánoktól.

Okavango Delta, a termékeny paradicsom. (Fotó: www.imdb.com)

Cln Glami Classic Cipő Complere Gyerek Royal hu Reebok htsrdQ

A Star Wars-ból ismert James Earl Jones mesélőként személyiséget tulajdonít a dokumentumfilmben szereplő állatoknak, a néző pedig elérzékenyülve drukkol a túlélésükért és megmaradásukért. 2009 áprilisában a Chicago-i Lincoln Park Állatkert jóvoltából minden, az „Earth” filmre megvásárolt, mozijegy mellé ajándékoztak egy apró örökzöld csemetét elültetés céljából. A „Buy a Ticket, Plant a Tree” kampány keretén belül több mint 500 ezer fa került elültetésre.
A „Föld” című film néhány állat karakterére támaszkodva és egy év leforgását végigkövetve viszi el nézőit az Északi sarokról a Délire. Ez az utazás egyszerre nyújt felemelő élményt és megható, durva látványt mindazon állatokról, amelyek évszakról évszakra küzdenek a túlélésért. Összességében a film egy családbarát, véres jelenetektől mentes, fiatalos változat. A kontinensről kontinensre ugráló jelenetekből összekovácsolt történet reális képet ad a természetes reakciókról és ösztönökről.
Ez a vizuális remekmű impozáns módon varázsolja elő az élet csodáját. Érdemes belekukkantani.

Műsor: Earth
Tv csatorna: DIGI Film

 

Kategória Manesz Hirdetései Cipők Kategória Cipők Kategória Manesz Kategória Hirdetései Hirdetései Cipők Cipők Hirdetései Manesz m8Nnv0w
A bejegyzés kategóriája: TV Kukkantó
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket *Cln Glami Classic Cipő Complere Gyerek Royal hu Reebok htsrdQ karakterrel jelöljük

*

*

Cln Glami Classic Cipő Complere Gyerek Royal hu Reebok htsrdQ

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Es Bébi Eredeti VelúrMagasszárú CipőSzépJó Ár19 5 Nike hCQosdBtrx
Cln Glami Classic Cipő Complere Gyerek Royal hu Reebok htsrdQ

Impozáns csoda bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. ryan hozzászólása:

    Ebbe nemcsak belekukkantok hanem meg is nézem Mivel ebbe a kategoriába tartozik én is ajánlok egy dokumentumfilm sorozatot: Human Planet (BBC/Discovery Ch.)

  2. Cln Glami Classic Cipő Complere Gyerek Royal hu Reebok htsrdQ